zaterdag 19 september 2015

Geitenkaastaartjes met pastasalade en geroosterde trostomaten

De voorbije zomer was Laurens erg onder de indruk van "Stoner." Hoewel het hoofdpersonage in deze roman op het eerste zicht de American Dream verwezenlijkt heeft (hij schopte het van simpele boerenzoon zowaar tot professor), komt in zijn levensverhaal veeleer het zinloze van zijn bestaan naar boven. Zo blijft hij immer passief tegen zijn bazige vrouw, zelfs wanneer ze hem zijn dierbaarste bezit, zijn dochter, weet af te nemen.

Toevallig werden we gisteren met hetzelfde thema van gemiste kansen geconfronteerd in het theaterstuk "Old Monk" met Josse De Pauw. De tagline van deze productie had John Lennons bekende gezegde "Life is what happens to you while you're busy making other plans" kunnen luiden. Een oude man kijkt met spijt terug op zijn leven, dat uiteindelijk niets meer was dan een oneindige zoektocht naar zijn eigen identiteit. Op het einde weet hij nog steeds niet wie hij is en betreurt hij dat hij niet wat meer dansjes gedaan heeft.

Laurens en ik nemen ons voor dat wij niet in diezelfde valstrik zullen lopen. Wij zullen terugkijken op een rijkelijk gevuld leven. Op culinair vlak zijn we alvast goed bezig. Vanavond genieten we alweer volop van een overheerlijke maaltijd. Én we doen dat op een ecologisch verantwoorde manier. We werken namelijk met een overschot pasta die in onze koelkast stond te verkommeren.

We zijn vanaf nu trouwens ook op Facebook te vinden. Je kan dus voortaan niet alleen het leven, maar ook onze pagina liken!

Geitenkaastaartjes


Geitenkaastaartjes met pastasalade en geroosterde trostomaten

Ingrediënten (voor 2 personen)


  • 4 vierkante vellen bladerdeeg (check de diepvriessectie in Delhaize)
  • olijfolie
  • pata negra
  • 4 koffielepels hazelnoten
  • gerijpte geitenkaas
  • honing
  • peper
  • 4 trostomaten
  • 1 koffielepel verse tijm
  • 1 koffielepel verse rozemarijn
  • panko
  • Parmezaanse kaas
  • zout
  • 100 gram pasta
  • 1 appel, geschild
  • 100 gram spinazie
  • 10 kerstomaten
  • 10 radijzen
  • 1 eetlepel rozijntjes (wij zijn nogal dol op die heel kleine krentjes)
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel bieslook
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 potje yoghurt (125 g)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 koffielepels citroensap
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 2 koffielepels hazelnootolie (of olijfolie)
  • 2 koffielepels appelazijn (of balsamicoazijn)

Benodigdheden


  • oven (190°C)

Recept


GeitenkaastaartjesLaat de vier vierkante vellen bladerdeeg ontdooien. Leg op een bakplaat, ingewreven met olijfolie. Plooi  de randjes om en leg daarop telkens een vierkantje pata negra, één koffielepel gehakte hazelnoten en twee stukje geitenkaas. Besprenkel met honing en peper. Doe nog wat olijfolie op de randjes van het bladerdeeg.

Halveer de trostomaten. Leg ze in een ovenschaal en strooi er de verse tijm en rozemarijn over. Doe er nog een laagje panko bovenop en werk af met versgeraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet ze samen met de geitenkaastaartjes 20 minuten in de oven bij 190°C.
PastasaladeNeem een overschot gekookte pasta of kook een verse hoeveelheid. Doe er het fijngesneden appeltje, de fijngesneden spinazie, de gehalveerde kerstomaten, de in stukjes gesneden radijzen, één eetlepel rozijntjes, twee eetlepels pompoenpitten, één eetlepel bieslook en twee eetlepels peterselie bij. Maak een dressing van de yoghurt, twee eetlepels mayonaise, drie koffielepels citroensap, peper en zout en meng ze onder  de pasta.
Geroosterde trostomatenWanneer de ovengerechten klaar zijn, strooi je nog wat verse fijngesneden peterselie over de geitenkaastaartjes en fijngesneden basilicum over de tomaten. Meng twee koffielepels hazelnootolie en twee koffielepels appelazijn en bedruppel hiermee de taartjes. Ook hier kan je in de plaats daarvan eventueel olijfolie en balsamicoazijn gebruiken.






Geitenkaastaartjes met pastasalade en geroosterde trostomaten

Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten